Boule idol?

En liten notis från sporten

77-åring skallade motståndare i SM

Stockholm/TT

Till slut rann sinnet över och spelaren gav sig på motståndaren.

En dansk skalle var det dock ingen som hade väntat sig.

Särskilt inte som det handlade om boule och veteranklassen i SM.

Boule-SM låter på förhand inte speciellt dramatiskt och framförallt inte för veteraner över 65 år. Men SM-tävlingen i Falun blev om inte en strid på liv och död i alla fall en högst annorlunda historia innehållandes en dansk skalle, gråtande fruar och domare som till slut fick gå emellan.

En match i veteranklassen (V65) spårade ur när två spelare kom ihop sig. Det hela började med att den ena spelaren tog bort nedslag efter kloten innan han skulle kasta sitt eget klot.

Dock tog han bort fler märken än vad som var brukligt, vilket upprörde motståndaren – dessutom ordentligt.

En allt hetsigare stämning utbröt och när domare hann fram var det för sent.

Enligt förbundet satt då fruarna till de båda spelarna, 76 respektive 77 år, tårögda i var sin boulestol efter att den ena maken, 77 år, enligt rapporter ska ha skallat sin ett år yngre motståndare.

Domaren lyckades till slut skilja de båda kombatanterna åt men ombads av fruarna att hålla sig kvar vid banan då de var oroliga över att det skulle bli ytterligare bråk.

– Naturligtvis är det lite komiskt. Det är tävling och sinnet rinner över. Oavsett ålder kan man dock tycka att man ska vara lite mer lugn, säger förbundsordförande Robert Boström till TT.

Historien fick dock inget rättsligt efterspel. Domare fanns inte på plats när själva händelsen inträffade och kunde därför heller inte bekräfta den. Robert Boström var själv i kontakt med personen som enligt uppgift skulle fått ta emot den danska skallen.

– Jag frågade om han ville göra anmälan? Det ville han inte och då kan man misstänka att han själv var lika mycket orsak.  – Hade dock en domare sett det här, då hade blivit en avstängning.

Händelsen fick därmed inga mera disciplinära åtgärder än att den kom med i domarrapporten från matchen.

Förmodligen var ålder en förmildrande omständighet den här gången.