Instruktion Power Cage

[singlepic id=43 w=320 h=240 float=left]Muskler som aktiveras:

Primära muskler är quadriceps, hamstring, glutes och ländryggen.

Sekundära muskler är magen och i stort sätt hela kroppen.

Utförande:

Ställ in höjden på ställningen så att du enkelt kan ta av stången. Kliv under stången med fötterna ungefär axelbrett.[singlepic id=44 w=320 h=240 float=left]

Lägg stången så att den vilar mellan nedre traps och bakre axelmuskeln. Placera händerna ganska brett isär på stången, håll fast hårt där.

Håll magen spänd och titta uppåt. Lyft av stången och ta ett steg tillbaka. Var säker på att vikten är balanserad och att du har en stabil och säker ställning.

Håll huvudet uppåt fortfarande, spänn magen och böj ryggen ( svanka). Under kontroll böjer du på knäna och böjer dig nedåt.

[singlepic id=45 w=320 h=240 float=left]Sänk dig själv nedåt till låren minst är parallella med golvet. Med explosiv kraft så skjuter du vikten uppåt mot taket tills du är i stående ställning.

Form: OBS! mycket viktigt!

Det är mycket viktigt att du håller huvudet uppåt, magen spånd och ryggen krökt. Det kommer att hjälpa ryggraden att hålla en stark linje. Var säker på att du har allt under kontroll och har vikten balanserad. Den minsta lilla svängning med vikten kan orsaka skador. Lås inte knäna, det belastar lederna och spänningen försvinner också från benen.